Als je kind nog niet of nauwelijks spreekt.

Het lijkt vanzelfsprekend dat elk jong kind leert praten, maar wat als dit niet zo vanzelf gaat? Misschien merk je dat je dreumes of peuter gefrustreerd raakt, of dat het contact met anderen minder soepel verloopt? Misschien vraag je je af of je kind wel in staat zal zijn om te praten als het straks naar school gaat? Of misschien heeft je kind een syndroom of een ontwikkelingsachterstand en heeft het een steuntje in de rug nodig om tot praten te komen?

Om ouders van dreumesen en peuters die niet of nauwelijks spreken de juiste tools te bieden om hun kinderen optimaal te stimuleren, heeft het Hanen®-centrum in Canada verschillende ouderprogramma’s ontwikkeld. Deze programma’s zijn wereldwijd beschikbaar en worden door hun getrainde logopedisten gegeven. Het effect van deze programma’s zijn wetenschappelijk bewezen en ik heb er al vele jaren ervaring me.

Ik bied de programma’s “Praten doe je met z’n Tweeën” en “Meer dan Woorden.” van het Hanen®-centrum aan. Het eerste programma is bedoeld voor ouders van jonge kinderen waarbij de basisvoorwaarden, zoals het gehoor, de interactie of het taalbegrip, goed zijn ontwikkeld. Het tweede programma is geschikt voor ouders van jonge kinderen waarbij de interactie moeizaam verloopt en/of er sprake is van complexe 
problematiek.
Samen met jou bepaal ik welk programma het beste bij jou en je kind past.

Logopedie Haarlem Danike van Overeem Polano

De programma’s worden vergoed door de zorgverzekeraar en hebben de volgende opbouw:

- kennismaking thuis

– 7 cursusavonden voor de ouders (meestal 6 ouderparen) op de praktijk

– 2 (video)coachings aan huis
In januari 2024 start ik weer  met een Meer dan Woorden Programma en in januari 2024 met een Praten doe je met z’n Tweeën Programma. Er zijn nog plekje! Geef bij je aanmelding aan dat je interesse hebt voor een van deze programma’s, dan plan ik zo snel mogelijk een intake in.