Als je kind moeite heeft met eten of drinken (uit de fles):
pre-verbale logopedie

Pre-verbale logopedie is een specialisatie binnen de logopedie die zich richt op jonge kinderen die moeite hebben met essentiële mond- en slikbewegingen. Eet- en drinkproblemen bij zuigelingen en peuters kunnen zowel emotioneel als praktisch uitdagend zijn voor ouders en verzorgers. De pre-verbale logopedist biedt uitkomst.

Een veelvoorkomend probleem is het weigeren van de fles, of moeite hebben met het drinken uit een fles. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals gevoeligheid in de mond of problemen met zuigen en slikken. Sommige kinderen hebben moeite met het afhappen van eten, terwijl anderen worstelen met het eten van stukjes voedsel.

Ik kom (doorgaans aan huis) en na de intake en observatie, volgt er vaak een logopedisch onderzoek. Aan de hand van de observatie en het eventuele onderzoek, stellen we samen een behandelplan op en volgt er vaak een intensieve en persoonlijke begeleiding.
Deze begeleiding kan (deels) ook online plaatsvinden, dit kan handig zijn als  fysieke afspraken moeilijk te regelen zijn. 

Mijn doelstelling is om de eet- en drinkvaardigheden van je kind te verbeteren, zodat hij of zij  zich comfortabeler voelt tijdens de eet- en drinkmomenten  en hij of zij  zich op een gezonde manier kunnen ontwikkelen.

Als je je zorgen maakt over de eet- of drinkgewoonten van je kind, aarzel dan niet om contact op te nemen met LogopedieHaarlem. Samen werken we aan het creëren van een positieve en ondersteunende omgeving voor jou en je kin

Als je kind moeite heeft met eten of drinken Logopedie Haarlem